laupäev, detsember 8

Koolituse oluline osa - lõuna

Sellel aastal on mul olnud väga palju võimalusi ennast koolitada. Osa sisseostetud, osa oma ettevõtte koolitajate poolt korraldatud. Aga mitte koolitustest enestest ei tahtnud ma kirjutada vaid hoopis nendest toredatest kohtadest kus need toimunud ja täpsemalt söögist ;) Varasemalt tundus see mulle tobe, tähtsustada sellist tühist asja nagu lõuna - aga see nädal tõi selgust, ei ole see tähtsusetu ühtgi. Kuna ma ise puutun tööalaselt kokku ka teise poolega, ehk tegelen ka ise inimeste koolitamisega, siis sellel nädal ma käisingi oma teadmisi ja oskusi antud valdkonnas täiendamas. Ja isegi meie kogenud koolitajad tõid välja olulise komponendi - lõuna, sellele tuleb tähelepanu pöörata mitmest aspektist lähtuvalt, millel täpsemalt ei peatu, küll aga panen siinkohal kirja oma viimased head kogemused.

Seekordne toimumiskoht: Savoy Boutique Hotell - lõunad selle restoranis L´Arancia . Oivaline, nii teenindus kui toit, mulle pole veel kunagi varem näiteks ettekandja salvrätti ise sülle laotanud ;) Portsjonid on muidugi gourmet, st miniatuursed, kuid iga amps oli puhas nauding. Eriti maitsev oli üks magustoit, vist pirni-valgehallitusjuustu sorbee, no oleks võinud olla rohkem kui üks lusikatäis aga ....

Veel on üks super atmosfääriga koht Viru Inn hotell, samuti vanalinnas. Õdus, sellises õhkonnas on enesearenguga ideaalne tegeleda. Restoran ja ka kohvikupool on tasemel. Seal on üks vanem härrasmees restorani poolel teenindaja - ülimalt vahva ja abivalmis ;) Menüüs on ka traditsioonilisemaid roogasid aga siiski piisavalt peen, et minna nauditavat õhtut veetma. Esimesel päeval oli meile tellitud kolmekäiguline lõuna, see osutus siiski liialduseks, head kraami ei jaksa siiski korraga palju tarbida.

Ka suuremates hotellides leidub mõnusaid restorane. Näiteks Centralis Novell või Olümpias Senso, nedesse satumine on muidugi tõenäolisem sest enamus koolitajaid armastab steriilseid konverentsikeskusi.

Sellesse suvesse jääb ka veel üks hoopis isemoodi kogemus. Maardu külje all on talu, mille perenaiseks on üks tuntud lektor ja koolitaja, ning osa tema koolitusi leiavad aset just seal. Perenaise õde aitab korraldusliku pooel pealt, valmistab süüa jms. Rehialune on sisse seatud koolitusruumiks, kus vana (mööbel ja muu sisustus) ja uus (tehnika) imehästi kokku sobitatud. Lõunate ja pauside ajal kostitati meid maailma parimate ahjusoojade saiade ja muude hõrgutistega, lõunaks toodi lauale värske keedukartul, sealtsamast peenramaalt pärit salatiga. Lihtsuses peitub võlu, kui maitsev see kõik oli...

Ah, öö on käes ja ma pigem ei mõtle enam toiduteemal.

2 kommentaari:

Elsa ütles ...

Senso head kööki maiustasin isegi nädalapäevad tagasi koolitusel olles ;)

Aga minu vast üks viimaste aastate eredamaid mälestusi (http://elsapesa.blogspot.com/2006/03/plirts-plrts-kes-on-mrts-its-march.html) tööväljasõidust (ööbimisega) on kindlasti Laitse loss. No superkoht sugugi mitte kaugel Tallinnast, aga mõnusalt omapärane ja omaette. Ja söögid olid seal ikka viimatse peal. Ööbimistingimustest ja saunast rääkimata! :P

KK ütles ...

Meil oli Kangro juures üks kliendiüritus koos voolimisega ning söömas käisime Laitses. Mulle ka meeldis seal väga.
TK on päris hea õhtujuht ja marketingipersoon :P muide.

Aga söögiteema tuleb kõrva taha panna, võib vaja minna.