
- punasesõstra marmelaad
- tikri-kirsimoos
- tikrimarmelaad kaneeliga
- mustsõstramoos kaneeli ja pirniga
- mustsõstratšatni
- õuna-kardemonimoos
- sibula-tomatihoidis
Veel on ootel suur hunnik õunu, pirne ja ebaküdooniaid, et saada pirnimarmelaadiks, õunamoosiks ingveriga ja ebaküdoonia hoidiseks. Samuti palju-palju tomateid. Piduri tõmbas peale aga ootamatu purgisaaga. Nimelt ei ole ma iial ühtegi purki enda jaoks kõrvale pannud, sest kes oleks võinud arvata, et minust veel vanuigi hoidistaja tuleb :) Alustuseks soetasin küll hulga ilusaid purke Stockist, kuid õige pea tõin Räpina Magaziinist (hullult laia tootesordimendiga väikelinna pood:) neid nn meepurke lisaks terve paki. Võtsin Põlvast mõned 0,5 liitrised purgid ka kaasa, mõeldes et vajadusel soetan neid Tallinas juurde ja vot nüüd. Pole purke. Mitte üheski poes. Uskumatu! Hakka või miskit ainult purkide pärast ostma :) Üks töökaaslane lubas homseks oma varud üle vaadata, ehk saan midagi. Tooraine ei säili kahjuks igavesti.
Samas külmkappi vaadates valdab rahulolu, kuigi igast valminud hoidisest on vaid üks purk seal ootel. Kahju, et Tallinnas mul kogu seda kupatust kuskil hoida pole, enamus jäi ema keldrisse kust vajadusel neid siis koju tooma hakkame. Toatemperatuuril ma miskit säilitada ei riski.
10 kommentaari:
Teretulemast klubisse :)
Mul on sellel aastal rekordiliselt hoidiseid :)
Mina olen küll oma moose-mahlu toatemperatuuril hoidnud. Kui teha piisava suhkrusisaldusega ja järgida "steriilsuse" nõudeid, siis ei juhtu mooside-mahladega midagi. Väga hea raamat on "Hoidised" 100 sarjast. Seal on kõik puust ja punane.
Mina hoian purke JA purgi kaasi minimaalselt pool tundi 110 kraadi juures ahjus ja võtan ükshaaval välja, et moosi sisse valada. See on üks tähtsamaid etappe hoidistamise juures.
Aga jah, igasugu salateid ja kastmeid ma ei julgeks vist ka toas hoida. Õnneks on meil nüüd päris oma kelder ja selleks talveks lähevad kõik purgid keldrisse!
:) minu arust on lihtsalt nii tore hoidiseid teha .. ja igasugu uusi asju katsetada
tegin paar päeva tagasi ploomimoosi rummiga ja ma nüüd nii vaimustuses, varem pole mulle kunagi ploomimoos meeldinud ... nojah varem pole ma ka kunagi seda ISE teinud ;)
ma ei tea kas me suudame ka kõik need talve jooksul ära süüa, mis ma kokku keetnud olen :P
Väga tubli oled! Kõik, kes külla tulevad, imetlevad su punasesõstra marmelaadi mu aknalaual:-) Kujunduselement! Küll ma sisuni ka jõuan:-) Ehk hakkan ka ühel päeval hoidistama.
Vt üks link on valesti läinud.
Ma nägin kuskil purke.... hmmm... äkki oli Koduextras? Ülemistel on neil pood ja ilmselt veel suurtes kaubakeskustes. Novaluxi tasub ehk ka vaadata, neil on ka sellist kodundusmudru vahel.
Mul ema ka hoidistab sel aastal kohutavalt palju, viisin eile just oma pooleliitriste purkide varud temale. Meil on ploomiuputus ja õunu, arooniaid tuleb ka kenasti.
Ainuke jama on see, et ma ise söön moosi suht harva. Kui pannkooke teen või siis mannapudru peale ja moosi kulub väga vähe. Mul on isegi eelmise aasta moosid alles :)
ohh, kui mõnusalt kadedaks teeb!
mina olen veel sinu mõttes ses eelmises suves - käin ja kiibitsen, kuidas teised teevad. Meil on ka neid kohti 4-5, kust koguaeg moosi-mahla-seeni-kurke-salateid kaasa pakitakse ja ma ei ole seni veel ise kätt valgeks saanud. Toppisin sügavkülma küll kõikvõimalikku kraami täis, aga purkidega ei ole veel sina peale saanud:) ehk saabub mulle see aeg järgmisel suvel:)
Ja Karumammi - me tuleme aitame teil neid seal talvel süüa, ära muretse;)
eriti tubli oled ja eriti ilus purk, super. Kadedaks teeb
Krentu, kuidas sul suhkru vahekord mooside puhul on olnud, et toatemperatuuril säilitada? Ma siiani üle 0,5kg suhkrut 1kg marjade/puuviljade kohta ei ole pannud. Ahjus on nii kaaned kui purgid vähemalt pool tundi olnud. Tea kas tasub riskida?
Karumammi, seda ma ka ei tea, palju me neid reaalselt ära suudame süüa :) Aga nagu ma aru saan, siis kui ise enam ei jaksa, võib Kajale ka moosipurgiga külla minna ;)
Tänud Tullia! KK ja Inga, see puhas isetegemise rõõm :)
selliseid täiesti labaseid purke on mul keldris üks kilekotitäis üle, taaskasutus, junõu. kui huvi on, anna teada!
Ma olen siiani retseptide järgi moose teinud, aga tavasliselt ka pole üle poole kilo suhkru kilo marjade kohta. Kui purk moosi hästi täis valada ja kohe kuuma kaanega kinni keerata, siis üsna varsti kuuled, kuidas plaks ja plaks kaaned vaakumisse tõmbuvad. Sellistega ei juhtu küll midagi :) Mul pole veel ükski moos halvaks läinud.
Aga need mis vaakumisse ei tõmba, need ma panen tõesti külmkappi ja söön ära esimeses järjekorras. Tavaliselt ühe laari moosi kohta ikka üks selline purk tekib, mis vaakumisse ei tõmba.
Vernanda, suured tänud, hetkel sain töökaaslase käest kotitiäie. Aga kui ikka veel puudu jääb, tean kelle poole pöörduda ;)
Krentu, tänud veelkord! Teen katset, super oleks kui säilivad :)
Postita kommentaar