
Tänasel tuulisel pühapäeval avasime selle aasta karulauguhooaja. Allan tõi keskturult 13 krooni eest kaks pisikest punti.
Nüüdseks juba teine aasta kui ma selle taime tärkamist pinevil ootan. Mäletan veel kahe aasta tagust kepikõndi Pille ja Kajaga, kes omavahel karulaugu imelistest omadustest vestlesid ja Pille aina uutest roogadest rääkis millesse see küüslaugumaitset meenutav rohttaim passib. Pesto, tzatziki, sõir, või - nee on nüüdseks kõik mu äraproovitud lemmikud. Valiku karulauguretsepte leiab nami-namist.
Nüüdseks juba teine aasta kui ma selle taime tärkamist pinevil ootan. Mäletan veel kahe aasta tagust kepikõndi Pille ja Kajaga, kes omavahel karulaugu imelistest omadustest vestlesid ja Pille aina uutest roogadest rääkis millesse see küüslaugumaitset meenutav rohttaim passib. Pesto, tzatziki, sõir, või - nee on nüüdseks kõik mu äraproovitud lemmikud. Valiku karulauguretsepte leiab nami-namist.

Meie lauale jõudis täna karulauguga kartulipuder. Retsepti järgi putru ei keeda aga need kaks punti panin mõlemad sisse. Maitsev! Võiks muidugi veel peenemaks hakkida karulaugu aga ma seekord ei raatsinud, tahtsin hamba all esimesi taimekesi tunda :) Juurde valmis Thredahlia ainetel metskits malmpotis. Täheldan siia ka tänase retsepti üles:
metskitse liha korralik tükk
2 sibulat
küüslauku
2 pommut
1 purk purustatud tomateid
pärlsibulaid (pool väikest purki oli jäänud külmikusse)
soola, pipart, vürtsköömnepulbrit, tšillihelbeid
õli, mul viinamarjaseemne, sest oliiviõlist oli vaid extra virgin mis kuumutamiseks ei sobi
Lõika liha suurteks kuubikuteks, maitsesta üsna tugevalt soolaga ja jäta kaussi ootele. Koori sibul ja küüslauk ning haki mitte väga väikeseks. Lõika ka pommu kuubikuteks.
Kuumuta malmpoti põhjas õli tuliseks ja pruunista lihatükid mõlemalt poolt. Tõsta liha potti tagasi, lisa sibul, küüslauk, veidi jahvatatud vürtsköömet, tšillihelbeid ja kuumuta pisut. Lisa pommutükid, purk konserveeritud tomateid, pärlsibulad ning veidi vett. Jäta (paokil) kaane alla vaikselt umbes kolmeks tunniks podisema. Aeg-ajalt kontrolli, et vedelikku jätkuks ja sega veidi.
Seda retsepti olen peale malmpoti omanikuks saamist mitmeid ja mitmeid kordi kasutanud, siiani üks lemmikuid. Pommu laguneb mõnusaks kastmeks ja lihtsa vaevaga valmib suurepärane hautis.
4 kommentaari:
Metskits kõlab väga isuäratavalt! Karulaugust ei tea mina küll midagi, täitsa põnev.
roog tundub mõnus, sellised kastmed mu suured lemmikud.
Lõpuks ometi ilmutad midagi! Käin ka iga päev om karulauku peenral passimas, aga veel väike. Ma ei teadnud ka karulaugust varem midagi, kuid lugesin nami-namist ja siis ühel päeval ämm tõi taimekese ja üteles, et ei tea, mis selle nimi, aga on hea:-)
Ka mina ei teadnud enne midagi karulaugust kui Pille sellest rääkis :)
Aga sellel aastal otsustasin kõik muud umbrohud vahele jätta ja karulaugule keskenduda.
Postita kommentaar