

750 g rabarbri
500 g maasikaid
1 dl vett
500 g moosisuhkrut
1 vaniljekaun (Põlva Selverist ei leidnud ja kaugemale ei viitsinud poodi minna, lisasin pakikese vene päritolu vaniljet)
Keeda puhastatud ja tükeldatud rabarbri vees kaane all 5 minutit. Lisa maasikad koos moosihkru ja pikuti poolitatud vaniljekaunaga ning keeda veel 10 minutit. Eemalda vaht ja lase pisut jahtuda, eemalda vanillikaun ning pane steriliseeritud purkidesse ja kaaneta. Mina püreestasin ka selle moosi enne purkidesse panekut.
Maasika-rabarbrimoos (Thredahlialt)
1600 g maasikaid
500 g rabarbrit
1 kg suhkrut
Püreesta marjad ja rabarber, sega suhkruga ja lase 15 minutit seista, aegajalt segades. Siis lase moos keema tõusta, keeda 10 minutit ja eemalda vaht. Lase õige pisut jahtuda ning tõsta steriliseeritud purkidesse ja kaaneta.
Purkide all olevad rätikud on taaskasutus minu ema moodi, ehk jõuluteemalisest laudlinast, mis oma pisut kulunud välimuse tõttu ei sünni enam lauale katteks, saavad hoopis köögirätikud :) Aga eks peale jaanipäeva tulebki nüüd jõule ootama hakata, mis seal enam.
3 kommentaari:
Issand kui tubli! Juba hoidised!
Ma pole kunagi saanud proovida maasikat rabarberitega, sest nood on alati nii erineval ajal ja ma unustan rabarbereid külmutada ette.
Põnev!
mina tegin sel aastal esimest korda maasika-rabarbri mahla. ka väga maitsev sai :)
ma mäletan, et kunagi keska ajal (alles see oli:P) ütles 1 õpetaja, et alles jõulud, juba jaanipäev, kohe jälle jõulud. ja kui jabur see tundus. ja see on nii ja rohkem ka veel nüüd...
vernanda
huvitav, miks ta läbi readeri anonüüm on?!?
Postita kommentaar