Üksjagu aega on mööda läinud, aga meie sibulasupilugu kerkib üha sagedamini vestlustes esile. Kui Jamie Oliver kolmapäevases saates ka sibulasuppi keetma asus, oli selge, et tuleb teha. Otsustasin Juci poolt ära proovitud üleküpsetatud sibulasupi retsepti kasuks, suurendasin vaid pisut sibula ja puljongi kogust, ning Gruyere juustu asemel valisin Jamie nakkaval eeskujul vana hea inglise Cheddari. Muidugi oleks ma eelistanud Tullia nippi, sibulat küünlavalgel hakkida, teada enne selle vesise töö ette võtmist. Aga järgmine kord proovin ära. Krõbeda saia-juustukoorikuga kaetud supp maitses aga oivaliselt, natuke jäi veel homseks ka.
Teiseks prantslaseks meie tänasel toidulaual olid seest pehmed ja pealt karamelliseks kõpsenud Cannelé koogikesed, seekord õiged. Sest ma jõudsin eile viimaks Farwellist läbi põigata ja vormid osta. Võtsin 2 viimast ära, algse plaaniga üks neist Mari-Liisile toimetada, kuid kodus sai ahnus minust võitu ja jätsin mõlemad endale. Palju mugav on ju terve kogus ühe ahjutäiega ära küpsetada. Aga ma luban, et Mari-Liis saab ka oma vormikesed. Need koogid on jumalikud, uskumatu, et niivõrd pretensioonitute ainete kokkusegamisel midagi nii hõrku valmis küpseb. Juba esimesne katsetus tavaliste muhvinivormidega tõestas, et õigete vormide hankimine on ei oleks mahavisatud raha, cannele’d on lihtsalt nii maitsvad. Välimus tuli esimese korra kohta enam-vähem. Mõned vormist "väljaroninud" koogikesed ei mahtunud enam pärast küpsemist vormi tagasi vajuma ja said sellised seenekese kujulised, aga enamus käitus siiski nii nagu ette nähtud ;)
Cannelé koogikesed
- 5 dl piima
- 25 g võid
- 125 g nisujahu
- 225 g suhkrut
- 2 tervet muna ja veel 2 munakollast
- 2 tl vanillsuhkrut
- 1 sl rummi
Valmistamine:
Klopi suures kausis suhkur, munad ja jahu ühtlaseks. Kuumuta potis piim ja või keemiseni. Vala kuum piim peene joana munasegu hulka, segu hoolega segades.Lisa vanilje, lase toatemperatuurini jahtuda, siis lisa rumm.Kata kauss kaane või toidukilega ning pane vähemalt 24 tunniks külmkappi. Enne küpsetamist sega tainas uuesti läbi. Täida vormid 3/4 ulatuses tainaga. Küpseta 200kraadise ahju keskosas 40-60 minutit, kuni koogikesed on pealt tumepruunid. Võta vormid ahjust välja ja kummuta koogikesed kuumalt vormist välja. Õiged cannelé-koogid on seest pehmed ja pealt karamelliseerunud.
8 kommentaari:
hakka või cannele vormikest tahtma :)
:) Nii ahvatlev postitus, peab ise ka ühe sibulasupi valmis tegema.
Ojaa, olid aja, võtisd mul silmad praegast lausa märjaks. Aga koogikesed ajavad vesistama ja kasvatavad vormisoovi. aga peaks ikka enne proovima muffinivormides.
Armsad cannele'd Sul :)
Superpostitus. Mul on vaja nüüd cannele vorme ja kuumuskindlaid kausikesi :) Oh, kuidas mul suu vett jookseb praegu! Need canneled näevad nii kenad välja:)
Aitäh ilusate sõnade eest ;)
Natuke vildakad need canneled tegelikult mul ju tulid, aga esiplaanile seadsin sellised kabedamad :)Ma usun, et on hea mõte enne tavalise muhvinipanniga järgi proovida, kas need koogikesed ikka maitsevad (olgugi, et ma ei ole veel kuulnud, et kellegile ei maitseks :).
Tullia, me peaks sellised kooskokkamised taaselustama, eks ole. Nüüd saame mehed ka tööle rakendada. Ja Adele ;)
Krentu, vähemalt kuumakindlad vormid saab Stockist (tänu olgu Kajakale selle info eest) 25 kr tükk soetada, imeodavad olid!
Väga mõnusad valikud prantslastelt :). Ja superilusad pildid. Kas supp vastas mälestustele?
Juc, mälestused on alati ilusamad :) Aga ma usun, et nüüd valminud supp sai tegelikult pisut audentsem.
Postita kommentaar