Väljas on nüüd nii pime ja rõske, päikest pole enam teab mis ajast näinud. Selline ilm tekitab minus vastupandamatu magusaisu, millele küpsetades hõlpsasti järgi andma kipun. Mõnus on õhtul tee ja koogikestega maiustada. Nii ongi need aasta tagasi oma arstile lubatud -10 kg endiselt minu kõhul ja mingeid kadumise märke ei ilmuta. Lükkan uut käiku tema juurde aina edasi, sest piinlik on.

Aga asjast ka. Kõigepealt Eva suussulavad
keedukreemikoogikesed. Mulle kohutavalt maitseb keedukreem, kuigi ise tegin seda esmakordselt. Aga pilt
Toidutares oli liiga ahvatlev, vastupanu asjatu. Retseptis antud muretaigen sai pisut rammus, kuigi maitse üle kurta ei saa :)Põhimõtteliselt võiks neid koogikesi ka nt pärmi-lehttaigna või mõne muu taignaga valmistada. Ideaalsed tee kõrvale, hästi magusad ja maitsvad.

Minu hetke lemmikmuffiniks on saanud jõhvika-martsipanimuffinid, põhiretsept on Perenaine.ee's, seal küll
pohlamuffinite nime all :) Idee tekkis NOPis laupäevahommikust jõhvika-martsipanikooki süües, väga hea kooslus. Peale veel valge shokolaad... mmm. Kui ma olin nende muffinitega juba mitmeid külalisi kostitanud, siis küllaminekuks neid valmistades lisasin liiga palju jõhvikaid (et karp tühjaks saada) ja asendasin keefiri piima ja hapukoorega ning miskit ilmselt tegin veel teisiti, sest ära need ei küpsenudki. Jube kahju oli, aga retsepti jälgides saavad neid tõesti parimad muhvikud mida söönud olen.

Ja siis midagi emade varasalvest, kui nii võib öelda. Minu ema tegi varem sageli tuuletaskuid, nüüd ostab ta neid poest (häbi-häbi ema :)). Sest neid valmistada on imelihtne, vastu minu ootusi.
Nami-namist uus kooskokkamine oli abiks vana asja avastamisel. Õnnestusid ilusti, kasutasin Maire Suitsu retseptiraamatus olevat õpetust. Täidiseks lihtne kohupiim-vahukoor-suhkur-vanillisuhkur.
Keedutaigen
2,5 dl kuuma vett
50 g võid
2,25 dl jahu
0,5 tl küpsetuspulbrit
4 muna
näputäis soola
Lase potis vesi ja või keema tõusta. Võta pott tulelt ja lisa kogu jahu ning sega kuni kogu vedelik on imendunud. Aseta pott tagasi nõrgale kuumusele ja sega kuni anuma keskele tekib ühtlane läikiv tomp. Eemalda tulelt ja mikserda hulka 1 muna ning lase jahtuda. Seejärel ülejäänud 3 muna taignasse ükshaaval ja viimase munaga koos lisa ka küpsetuspulber.
Tõsta või lase kondiitripritsiga küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile meelepärased taignakogused, arvestades et keedutaigen kerkib pigem kõrgusesse. Küpseta 200 C juures ca 25 minutit. Ära ahjuust küpsetamise ajal ava. Lase jahtuda ja täida kohupiima-vahukooreseguga.
Ja järjekindlalt keeldub mu käsi kirjutamast tainas, kuigi see on õige :)
7 kommentaari:
Oi, kui õigeaegne postitus. Meil just homme ees küllaminek ja murdsin pead, mida kaasa küpsetada. Aga kõik kolm maiust tunduvad nii isuäratavad, et valida ei oska...
Need keedukreemikoogid on küll ahvatlevad. Keedukreem on ka minu lemmik.
Oi, kus need tuuletaskud mul praegu hakkasid isutama. Nii mõnusalt rohke tuhksuhkruga üle ka veel puistatud... Kust saaks küll tahtejõudu magusaisuga võitlemiseks juurde ammutada, oeh :)
keedukreemi, keedukreemi....
Proovisin kõik 3 retsepti järgi...mmm... Esimene oli superhea, keedukreemi tegemise au sai mu mees. Oi, ta oli õnnelik, sest korvikesed tulid väga maitsvad. Muffineid tegin martsipanita ja jõhvikatega. Ütleme nii, et martsipanita olid muffinid minu jaoks liiga hapud, valge sokolaadikate muigugi parandas asja :) Ja tuuletaskud... imestasin ise ka, et esimese korraga õnnestusid. Ei vajunud alla ega midagi. Võin hakata oma emale konkurentsi pakkuma, need muidu ta firmaroog :) Lapse ja mehe vaieldamatud lemmikud! Aitäh retsepte jagamast!
Mel, sa oled tõesti usin :)Ja tore, et teile ka maitsesid!
Ma küpsetan suhteliselt sageli ja need kolm retsepti on mul ka kordamist väärivateks märgitud. Sest lihtsa vaevaga valmistatavad ja väga maitsvad.
Sulle on teatepulk minu poolt saadetud mu blogi , nägid ;)
Postita kommentaar