pühapäev, oktoober 15

Õuna-toscakook


Kuna meile maalt alati õunu kaasa antakse, peab nendega ka midagi ette võtma. Seda kooki ei ole ma millegipärast sellel sügisel veel teinud, kuigi eelnevatel aastatel on just see täielik lemmik olnud. Retsepti päritolu kohta ei oska kahjuks midagi tarka kosta, ilmselt kuskilt internetiavarustest on see minuni jõudnud. Aga õpetus on siis siin:

Õuna-toscakook
2 muna
1,5 dl suhkrut
50g võid
1/2 dl piima
2
dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
50 g hapukaid õunu
1 tl kaneeli
Toscakate:
75 g võid
1 dl suhkrut
2 sl jahu
100 g mandlilaaste
Vahusta munad ja suhkur kohevaks vahuks. Lisa sulatatud või, piim ning jahu-küpsetuspulbri segu. Sega ühtlaseks taignaks. Kuumuta ahi 200 kraadini. Laota tainas võitatud, 24 cm läbimõõduga koogivormi. Koori ja viiluta õunad, sega kaneeliga ning vala tainale. Kata vorm fooliumiga ja küpseta ahjus 20 min. Katte jaoks sulata kastrulis või, lisa suhkur, jahu ja mandlilaastud. Lase pidevalt segades korraks keema tõusta.Vala koogile ja küpseta veel 10-15 min, kuni kook on pealt kuldpruun.

Kommentaare ei ole: