Kui su elukaaslane ja tema isa on jahimehed, siis tekib tahes-tahtmata pidevalt mitmesugust ulukiliha külmikusse. Sellega toimetulek on pisut suurem väljakutse kui sea- või veiselihast roa valmistamine, aga aegajalt tuleb sellega rinda pista. Täna hommikul võttis Allan põdraliha viilud sulama ja surfas nami-nami retseptides pisut ringi. Meie kodused kokaraamatud midagi põnevat ei pakkunud. Sõelale jäi alljärgnev retsept, mis siiani valmistatutest kõige suurema rahuldusmõmina esile kutsus, minu poolt siis. Sest täna olin mina vaid sööja rollis ;) Liha sai mahlane ja pehme, kuivatatud ploomide magus mekk sobis imehästi suhteliselt jõulise maitsega põdralihaga. Kõrvale serveerisime lihtsat salatit kirsstomatite ja kurgiga balsamico kastmes. Igaljuhul kui teil juhtub tekkima tükike põdraliha, millega te ei oska midagi peale hakata, siis see retsept tagab suure tõenäosusega 100 % rahulolu.
Jahimehe lihahautis
500 g tükeldatud põdraliha
1 sl õli
1 sibulat
2-3 porgandit
170 g värskeid šampinjone või muid mahedamaitselisi seeni (nt lehter-kukeseeni)
3-4 dl vett
1 tl soola
0.5 tl musta pipart
1-2 tl aed-liivateed e. tüümiani
110 g kuivatatud ploome
1 dl rõõska koort
Valmistamine:
Tõsta sulanud liha pool tundi enne küpsetamist toasooja. Koori ja tükelda sibulad ja porgandid. Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista lihatükid kahes jaos. Pane kõrvale.Pruunista samas potis seened ja tõsta kõrvale.Pane lihakuubikud uuesti potti, lisa tükeldatud sibul ja porgandid. Vala potti vesi, maitsesta. Hauta kaane all umbes tund aega, kuni liha on küps. Vajadusel lisa hautamise ajal vett.Lisa seened, ploomid ja rõõsk koor. Hauta veel umbes 15 minutit. Valmis roale puista aed-liivateed.Serveeri kartulipudru või keedukartulitega, juurde paku salatit.
1 kommentaar:
Mul ka üks põdralihakäntsakas sügavkülmas. Pole varem pidanud ise tegema, aga ehk seekord siis üritan.
Postita kommentaar