Eelmise nädalavahetuse esimene katsetus sai veid liiga tihke ja kõva. Seekord timmisin omale sobivamaks ja väga mõnus saiakate on mul nüüd külmikus ootamas. Pildil on küll eelise nädalavahetuse katsetus.

Konjakimekine kanamaksapasteet
500 g broilerimaksa (külmutatud variant oli minul)
125 g võid
1 peeneks hakitud sibul
1 peeneks hakitud porgand
1 dl kanapuljongit
sortsuke konjakit
soola, pipart, muskaatpähklit
Hauta võis (1/3 kogusest) sibul ja porgand madalamal kuumusel pehmeks. Lisa tükeldatud kanamaks ja hauta ilusati läbi, kuid ära pruunista. Maks ei tohiks olla enam roosa. Mul kulus selleks oma 20 minutit. Maitsesta soola, pipra ja muskaatpähkliga. Lase jahtuda.
Peenesta veid jahtunud maks köögikombainis pehmeks ja lisa ülejäänud või tükikestena, puljong ning konjak. Lase masinal veel natuke käia ning vala valmis pasteet kausikestesse. Lase jahtuda. Imehea sai.

Teine isetegemine jäi eelmisse nädalavahetusse. Suures tuhinas otsustasin ka paljude teiste eeskujul jogurti tegemise ette võtta. Lasin liitri piima (3,5%) peaaegu keema tõusta ning veidikese jahutamise järel (näppu enam piim ei kõrvetanud) lisasin Farmi maitsestamata jogurtit nii 1 dl jagu. Seejärel segasin läbi ning tõstsin potiga suurde saunalinasse mähituna põrandaküttega vannitoa põrandale järele mõtlema. Ca 10 tunni pärast segasin läbi ning lisasin ristiema tehtud vaarikamoosi.
Ma nüüd ei tea mis valesti läks, aga pisut tükiline jäi see asi mul. Maitsel polnud viga, päris hea oli, aga soovitud kreemist tekstuuri ei saavutanud. Hetkel otsustasin mitte uuesti proovida. Seedin natuke seda teemat ja kui keegi oskab soovitada mida paremini teha, siis ootan tagasisidet.
Kui ma Allanile mainisin plaani ka müslit tegema hakata, sain laia muige osaliseks. Et nüüd teeme kõik ise, poodi asja enam varsti ei olegi :) Ma siis tõmbasin piduri peale korraks, kuid täna tõin ikka pähklite segu müsli jaoks ära ja homme hakkan kaerahelbeid röstima.
9 kommentaari:
Müslitegu võta kindlasti ise ette, sest see saab niiiii hea. Ma ise tahaks pasteeti proovida.
ise teha on mõnus küll, aga kaugel sellest, et poodi asja pole :). Mulle tundub, et mida rohkem ise teen, seda rohkem on poest pakilisi oste ja asju, mis kodust on lõppenud, aga ilma milleta ei saa päevagi. Loorberilehtede lõppemine ajas mind peaaegu nutma üks päev :D, et kuidas keeta puljongit :).
ja ma tegin ükspäev müslit just. pane kindlasti seda linnaseekstrakti ka;)
10h on ehk palju jogurtile ja proovi teinekord talujogurtiga juuretisena. Ma ostan maitsestamata talujogurtit (Prisma ja Selver müüb vahel, teistes pole näinud) ja 3,5% piima. Tavaliselt juba kuskilt 4h kandis on valmis. Hoian vannitoa põrandal hommikumanti sees. Läheb paksuks, siis klopin lusikaga läbi ja panen külmikusse. Seal segan parajad portsud hommikusöögijogurtiks. Mul on igal hommikul taks - sorts jogurtit, kuhu purustan külmikust koduseid marju ning lusikatäis müslit lisaks lõppu.
ps. Stockis võib ka olla, mäletan, et seal oli suur valik. Pean silmas siis nt Noprit või Saidat, Pajumäed jms.
Oi need kokarubriigid panevad suu vett jooksma. Müslit soovitan soojalt ise teha, vist mu esimesi asju mille poe versioonist ma loobusin. Saad kõike head ja paremat sisse panna, tunned kohe kuidas ta su kehale pai teeb:)
Müslitegu on tänaseks juba plaanis :) Vernenda, kuhu sa selle linnaseekstrakti lisad? Röstimisel?
KK, eks ma proovin mõne aja pärast uuesti lühema ajaga jogurtit teha, hetkeks kadus isu. Need talujogurtid nagu Nopri ja Pajumäe on ise ka üsna vedelad,tea kas nende kaasabil saabki kreemisemat varianti.
Põhja-osariikide kokandusblogijad on paksema jogurti tarvis soovitanud üht Kreeka päritolu jogurtit, mida Stockmanis müügil olevat. "Total" oli justkui nimeks...
Ja sekundeerides KK-le, arvan samuti et 10h on liig - läks liig hapuks ;)
Ja müslit teen ma juba aastaid ise. Kui küsitud on, mida ma kõike ise teen, siis selle unustan enamasti ära. Ikka need uuemad õhinad meenuvad ;)
Saab ikka, proovi :).
Poeomadel on ju tärklis ja osadel isegi zhelantiin sees.
Postita kommentaar