pühapäev, mai 23

Kuidas karulauk mu nädalavahetuse plaanid sassi lõi

Tegelikult oli mul plaanis nädalavahetusel logeleda ja kududa ja lugeda. Sest esiteks - terve see aasta on mul erakordselt tihedad ja seejuures imetoredad nädalavahetused olnud; teiseks - hirmammu ei ole siin ühtegi valmistööd näidata olnud; kolmandaks - esmaspäeval pean raamatukokku hunniku raamatuid tagastama millest üks ikka veel pooleli. Ja läks ikka nagu alati.

Reede õhtu veetsime sõpradega Tallinna lahel jahiga seilates. Imeline ilm, kallid sõbrad ning võimalik, et merelt tuleva maheda briisi mõjul oivaliselt maitsenud söök-jook. Täiuslikult alanud nädalavahetud.

Ja siis kirjutab Vernanda nii toredasti karulaugu sügavkülma pistmisest, et ma veedan enamuse laupäeva pärastlõunast karulaku pestes, kuivatades, hakkides, kotikestesse toppides. Sest muidugi ma pidin ju keskturult 5 punti endale koju tooma. Et jätkuks ikka kohe söömiseks ja tallele panemiseks. Minu enne ja pärast pildid järgnevad nüüd :)


Sügavkülma läks 8 väikest minigrip kotikest. Natukeseks ikka jagub, ma loodan.


Kohe söömisek valmis purgike karulaugupestot. Alles eelmisel nädalavahetusel sai Kaja juures söödud seda hooajalist lemmikut, kuid sellest ei saa kunagi küllalt. Läheb tuleval nädalal nii pastale kastmeks kui risoto sisse.


Retsept on tegelikult tunde järgi

100 g karulauku (mina panen koos vartega)
50 g piiniaseemneid
1 dl oliiviõli
50 g parmesani
soola

Töötle saumikseriga pestud ja kuivatatud karulauk koos pähklitega peeneks. Lisa vähehaaval oliiviõli niipalju kuni sulle sobiv konsistents tekib. Sega juurde riivitud parmesan ja maitsesta soolaga. Voilaa, valmis.


Karulauguvõi

100 g võid
15 lehte karulauku
poole sidruni koor
soola

Haki karulauk peeneks, sega toasooja või, riivitud sidruni koore ja soolaga ühtlaseks. Taas, imelihtne.


Tänaseks õhtusöögiks on ahjukartulid karulaugu-kurgi-kodujuustusalatiga.

75 g karulauku
pool pikka kurki
250 g kodujuustu
150 g hapukoort
soola
pipart

Haki karulauk peeneks, lõika kurk kuubikuteks, sega kodujuustu ja hapukoorega. Maitsesta soolaga.

Kuna karulaugu hooaeg nädala-paari pärast lõppema hakkab, siis viimane aeg proovida. Retseptideks saab ideid Nami-namist.

7 kommentaari:

KK ütles ...

See karulauk hakkab mind üha rohkem huvitama. Mis maitset ta meenutab? Kas midagi sibula-küüslaugu suunas või hoopis teisest ooperist asi?

Sirliiz ütles ...

Proovi ära :)
Aga tegelikult on karulauk tuntava küüslaugu maitsega, eriti hästi tuleb see nt kartulipudrule lisades välja. Keskturult ostsin laupäeval 5 kr punt, isegi kui selgub, et sulle ei maitse, on kaotus olematu :)

Tullia ütles ...

Sa oled tubli olnud! Kudumeid ootan ka.

Anonüümne ütles ...

Pesto tundub nii isuäratav olevat sinu pildi pealt, ma vist ei olegi karulauku maitsnud. Ise olen ainult basiiliku või rucolaga teinud.

KK ütles ...

Küüslauk kõlab hästi. Sibulat kartulipudrus ma nt üldse ei kannata, sellepärast ma mõtisklema jäingi.

No jõuaks ma siis sinna turule :(, kui siis äkki ainult mõnel varahommikul kui ma end suudaks distsiplineerida pool tundi varem väljuma. 8st vast ikka müüjad kohal juba?

Hedi ütles ...

Tere,pidin kohe kirjutama, ja mitte seetõttu et oli hea postitus karulaugust, vaid hoopis seetõttu, et uurida, kust sa minigrip (tore sõna:)) kotikesi oled saanud?

Hedi

Sirliiz ütles ...

Hedi, minigrip kotikesi olen ostnud näiteks Prismast. Seal on neid igas mõõtmes ja erinevate tootjate omi :)