Seekordne retsept on pärit Oma Maitse retseptiraamatust, lk 55. Mulle tohutult meeldis nende pirukate pärmitainas - kerkib külmkapis ja sisaldab ohtralt võid. Maitselt hoopis pehmem ja soolaste pirukate jaoks ideaalne variant. Kasutan seda kindlasti ka edaspidi. Ühtlasi sain tänu nendele pirukatele sügavkülma spinativabaks, jälle sammuke suvele lähemale.
Spinati-fetapirukad
Peterburi pärmitainas:
- 2,5 dl piima
- 50 g pärmi
- 200 g margariini (kasutasin Tere võid)
- 7,5 dl nisujahu (mul sellest 1 dl rukkijahu, ootamatult lõppes nisujahu otsa)
- 4 tl suhkrut
- 1 tl soola
Täidis:
- 150 g külmutatud spinatit (mul veid üle 200 g)
- 100 g seedermänniseemneid
- 1 muna
- 200 g fetat (mul pigem 300 g)
- musta pipart
- värsket või kuivatatud punet
pintseldamiseks 1 muna
Lahusta soojas piimas pärm. Sulata või, sega jahuga läbi ning lisa piima-pärmisegu, sool ja suhkur. Sõtku ühtlaseks tainaks ning jäta külmkappi vähemalt 1 tunniks ootele.
Sulata spinat ning pigista sellest liigne vesi. Rösti seedermänniseemned kuldseks. Sega kõik täidiseained kausis ühtlaseks.
Rulli kerkinud tainas õhukeseks ning lõika sellest klaasi või vormi abil rattad. Pintselda pind lahtiklopitud munaga ja aseta sellele paras kogus täidist. Voldi pirukad pooleks ning suru ääred tugevasti kinni. Aseta küpsetuspaberiga kaetud plaadile ja lase 5 min kerkida. Pintselda pealispind munaga ja küpseta 220-kraadises ahjus 18 minutiga isuäratavalt pruuniks (minu ahju puhul piisas 12 minutist).
3 kommentaari:
Need fetapirukad tunduvad nii ahvatlevad, peab ka proovima ;)
Pashaga on meie peres aga nii, et keegi seda lihtsalt ei söö ja teeme lihtsalt mingit kohupiimakooki. (Võib-olla me ei ole lihtsalt head pashst saanud )
Kõik tundub väga maitsev. Eiriti tahaks neid spinatiga pirukaid.
Pirukad tasuvad järgi proovimist kindlasti. Mul sai neid oma 30 tk sellest portsust. Ja ütleme nii, et Allan võttis viimased täna hommikul tööle kaasa :O Perekond õgardid oleme, mis muud :D
Postita kommentaar