Herne-mündirisoto tundus juba esimesest pilgust nii ahvatlev, et rohkem retsepte otsima ei hakanudki. Loomulikult jätsin ma täna poes mündi ostmata ja seega sai herne-mündirisotost lihtsalt herne-krevetirisoto :)
Herne-krevetirisotto minu moodi
25 g võid; 1 väike hakitud sibul; 8.5 dl vett; 1 aedvilja-puljongikuubik; 200 g arborio riisi; 100 g sügavkülmutatud rohelisi herneid; 150 g puhastatud krevette; 25 g riivitud parmesani; soola ja purustatud musta pipart
Sulata või praepannil mõõdukal kuumusel. Lisa sibul ning prae 7-8 minutit, kuni sibul on pehme ja klaasjas.Samal ajal kuumuta vesi keemiseni, lisa puljongikuubik ja lase tasakesi keeda.Kui sibul on küpsenud, lisa riis ning sega, nii et riis oleks võiga kaetud. Lisa kulbikaupa kuuma puljongit riisile, iga kord senikaua segades, kuni puljong on riisi sisse imendunud. Siis lisa järgmine kulbitäis puljongit jne jne, kuni kogu puljong on riisile lisatud (selleks kulub umbes veerand tundi). Nüüd lisa herned ja krevetid ning kuumuta veel 2 minutit. Maitsesta hoolega. Sega juurde parmesani juust, sega läbi ja serveeri.
Oleks ma varem teadnud, et risoto nii maitsev võib olla... Allan ka ainult sõi ja mõmises :) Kõik õnnestus, nagu Nami-Namis öeldud, et riis peab olema pealt pehme, aga seest veel 'al dente' ning risoto pehme ja vedelapoolne. Herned jäid ka sellised "värsked" ja mõnusad. Ühesõnaga - soovitan!
Magustoiduks muffinid, seekord mustika omad. Retsept raamatust "Muffinid" 100 rooga sarjast. Ma olen selle (ja Muffin 2) raamatu küll vist otsast lõpuni läbi küpsetanud, no lihtsalt nii head raamatud on mõlemad ja muffineid meil armastatakse. Seekord ajendas tegema puht praktiline vajadus oma sügavkülmiust marjade hulka pisut vähendada.
Mustikamuffinid
2,5 dl jahu; 1,5 tl küpsetuspulbrit; 2 sl kiirkaerahelbeid (minul olid neljaviljahelbed); 2 dl suhkrut; 2 muna; 100 g võid; 1 dl piima; 3dl mustikaid
Sega kuivained ühes kausis, teises klopi kokku munad, leige sulavõi ja toasoe piim. Sega kuivainete hulka marjad ja ühenda kahe anuma sisu võimalikult vähese töötlemisega. Küpseta 225 kraadi juures ca 15 minutit.
8 kommentaari:
Sul nii ilus risotopilt! Mõlgutan siin mõtteid, mis risotot teha...
Väga isuäratavad! Molen ka muffinite lõksu langenud:-) Just võtsin naadimuffinid ahjust välja ja söön juba neljandat:-)
pagan, ma mõtlesin ka neid mustikamuffineid teha, kuna ikka veel sügavkülmas pakke, a need naadikad oleks homsetele külalistele kui rusikas silmaauku, nimelt suurlinna kodanikud, kes maltsandusest halligi ei tea.
ja risotto jaoks panin just puljongi keema, spargli oma teen.
Kustkohast te seda naati saate, metsaalt korjate või?
a sa Mann tee mõlemaid, pealegi need mustika omad valmivad ülikiiresti :)
meil on aias naat vabalt saadaval, no umbrohi korralik.
pagan, ma avastasin kapist suure karbi kodujuustu eilse kuupäevaga, pean sellest miski koogi tegema.
a kuna külad meil nädala elavad, siis ma jõuan muffineid veel teha küll.
ma korjasin naadilehti jõe äärest, kus olen neil seal teadlikult kasvada lasknud:-) küpsetiste tarvis ikka:-)
Palume lahkesti vastata :)
http://kuduvkoeraomanik.blogspot.com/2008/06/ksimused-ja-vastused.html
oeh..hiljaks jäin vist :P aga ootan ka su vastuseid
Postita kommentaar